Mitől lehet kutyánk stresszes?

Mitől lehet kutyánk stresszes?

Nagyon fontos, hogy mielőbb felismerjük a stressz jeleit kutyánknál, ugyanis számos kutatás bebizonyította, hogy a stressznek hosszútávon egészségkárosító hatásai vannak. A szervezetben a stressz hatására megemelkedő kortizon szint romboló hatással lehet az immunrendszerre, de ugyanakkor a keringési és emésztési problémák is felléphetnek.

A kiváltó okok minden esetben félelemhez vagy szorongáshoz kapcsolódnak, amelyekkel gyakran találkozhatunk a mindennapi életben.

 • Kevés együtt töltött idő: bezártság, magány érzése
  • Sajnos rohanó életmódunk miatt egyre kevesebb időt tudunk magunkra és kedvenceinkre fordítani; sétálásra, közös játékra pedig szívünk szerint jóval több időt szánnánk. A kevés együttöltött idő miatt könnyen kialakulhat bezártság vagy magány érzése.
 • Betegség, orvoslátogatás
  • Biztos többen tapasztaltátok, hogy az orvos látogatás micsoda stresszel jár, akár betegségről, akár csak egy kötelező oltásról legyen szó. Kutyánk pillanatok alatt eltűnik a lakásból, mintha életében ott sem járt volna, esetleg az ágy alá bújva ágylábnak álcázza magát.
 • Utazás/ új helyen történő elhelyezés pl. kutyapanzió
  • Beülünk az autóba, hosszabb út, kis helyen össze vagyunk zárva, próbálunk menekülni az „ott vagyunk már????” tekintet elől. Ugyanakkor kutyánk gyomra nehezebben viselheti az utazással járó nehézségeket. Ha kutyánk mégsem utazna velünk valamilyen okból kifolyólag, és a kutyapanzióban, barátnál, ismerősnél szállásoljuk el kedvencünk, a legodaadóbb és kedvesebb helyen is tudja társunk, hogy nem velünk van, és ugye tudjuk, mindenütt jó, de legjobb otthon, a gazdival…
 • Hirtelen zajok, petárda
  • Szerencsére a szilveszteri petárdázást nem kell minden nap elviselnünk, de jelentős stresszforrást jelent az adott időszakban. Ugyanakkor, ha olyan helyen lakunk, ahol magas az állandó zajszint, vagy rengeteg a hirtelen zaj, gondoljunk arra, hogy lehete megnyugtatni kutyánkat.
 • Életkörülmények drasztikus megváltozása: új családtag érkezése, költözés,
  • Még mi boldogok vagyunk, hogy sikerül új helyre költöznünk (remélhetőleg pozitív a költözés oka) vagy nagy szeretettel várjuk gyermekünk megszületését, esetleg újabb kisállat érkezését tervezzük a családba, kutyánknak ez mind olyan új helyzet, melyet meg kell tanulnia. Ebben az időszakban zaklatottabb, kicsit türelmetlenebb lehet.

Figyeljünk kedvencünk egészségére, élvezzük az együtt töltött időt!

Pet Factor “Természetes egészség kedvenceinknek”

Boldog kutya

A YuCALM Dog tabletta hatékony módja annak, hogy csökkentsük a stresszt és segítsük a kutyákat, hogy boldogabbá és játékosabbá váljanak. Ráadásul teljesen természetes – így minden nap használhatja.

Irány a webshop