5+1 jel, hogy a kutyusod boldog

 

 

Biztos neked is fontos, hogy a kutyusod boldog és elégedett legyen, de nem mindig könnyű azonnal megállapítani mit is érez. Az alábbi jelek segítségével megtudhatod, hogy érzi magát a kutyusod!

1. Csillogó kölykös szemek, laza száj-, fül-, és testtartás

Ugye milyen jó érzés, amikor ránézel kutyusod arcára, és csillogó szemmel néz vissza rád? A kedves, lágy tekintet jellemző a boldog kutyákra. Egy derűs, nyugodt kutyus természetesen tartja a füleit. Elképzelhető, hogy az egyiket figyelően áll, a másik lazán, de ha hatra sunyja az félelmet vagy akár agressziót is jelenthet. A szája lazán áll, minimálisan kilátszanak a fogai, mintha mosolyogna. Amikor vidám a házi kedvenced, testtartása is nyugodt, nem feszülnek az izmai. Ha még csóválja is a farkát biztos lehetsz bene, hogy nagyon jól érzi magát.

 

2. Farok csóválás

Egy jó kedélyű kutyus farka az enyhe csóválástól az akár egész testet átmozgató csóválásig szinte bármire képes. Ha kutyusod farka megállás nélkül csapkod, az egész teste egy nagy pezsgés, biztos lehetsz benne, hogy így mutatja ki a boldogságot, izgalmat és a kicsattanó örömöt.

 

3. Nem rágja szét a cipőket, nem szedi szét a kanapét

Ha arra érsz haza, hogy kedvenced kárt tesz a tárgyaidban, otthonodban, az általában az unalom és a stressz következménye. Egy kiegyensúlyozott, elégedett kutyusnál kisebb a rosszalkodás esélye. Ha igazán jól érzi magát a bőrében, szívesebben foglalja el magát játékaival.

 

4. Alig várja, hogy időt töltsetek együtt

Amikor csörren a lakáskulcsod, és belépsz a lakásba boldogan fogad, csóvál és körül ugrál. Egy életvidám kutyus kíváncsi, érdeklődő, alig várja, hogy új élményekkel gazdagodjon. Izgatottan várja a sétákat, boldogan ismerkedik és találkozik kutya társaival. Ha feltűnően szomorú, csöndes, kedvtelen a megszokott viselkedéséhez képest, érdemes megvizsgálni az egészségi állapotát, illetve, hogy volt a valamilyen komolyabb változás az őt körülvevő körülményekben.

 

5. Boldogan vakkant

A boldog kutyus nagyon szereti, ha játszanak vele, simogatják, vakargatják a fülét és hasát. Ő is viszonzásul odabújik hozzád és puszikat ad. Ha nagyon energikus és jól érzi magát, apró vakkantásokkal jelzi, hogy kezdődhet a játék, vagy még foglalkozz vele.

 

5+1. Egészséges

Egy egyezséges kutyusnak kiegyensúlyozott a viselkedése és a táplálkozása. Jóízűen fogyasztja el az ételt, jó az étvágya. Boldogan fogadja el a jutalom falatokat is.   Ha hirtelen változás történik az egészségi állapotában, bizony válogatósabb lehet, vagy nem eszik megfelelő mennyiségű ételt. Ilyenkor érdemes lehet kivizsgálni, minden rendben van e vele. Kitűnő egészségi állapotot jelezhet a szép, fényes szőr, és a tiszta bőr. Ha hirtelen hullani kezd a szőre, az bizony intő előjel lehet.

 

Kutyusod akkor a legboldogabb, ha együtt vagytok! Szeresd, játszatok sétáljatok együtt sokat!

 

A YuCALM Dog tabletta hatékony módja annak, hogy csökkentsük a stresszt és segítsük a kutyákat, hogy boldogabbá és játékosabbá váljanak. Ráadásul teljesen természetes – így minden nap használhatja.

Megnézem: